Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBF Bostad köper i centrala Malmö

Publicerad: 22 juli 2021, 07:20

SBF Bostad har ingått avtal om förvärv av fem fastigheter i centrala Malmö. Affären sker till ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 348 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SBF BostadMalmö

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Förvärvet avser fastigheterna Blosset 4, Roslagen 3, Tjäderhönan 1, David 35 och David 36. Portföljen omfattar 112 lägenheter och har en total uthyrningsbar yta på 9368 kvadratmeter. Säljare är en privat fastighetsägare. 

–Jag är glad och stolt över att vi genomfört vårt hittills största enskilda köp i SBF Bostad. Dessa centralt placerade fastigheter i Malmö är bra tillskott till SBF Bostads fastighetsportfölj. Jag känner mig trygg i att vårt lokala kontor i Malmö kommer att ta hand om och utveckla dessa fastigheter på samma framgångsrika vis som de gör med våra övriga fastigheter, säger Johan Grevelius, vd på SBF Bostad, i bolagets pressmeddelande.

Tillträde beräknas ske den 31 augusti 2021. 

SBF Bostad kommer efter tillträdet av fastigheterna i Malmö att ha ett fastighetsvärde uppgående till drygt 2,5 miljarder kronor. Fastigheterna ligger i Borgholm, Borås, Huskvarna, Hörby, Kalmar, Karlskrona, Laholm, Malmö, Osby, Skellefteå, Skövde, Staffanstorp, Trelleborg, Ystad och Åstorp. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev