Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB var hemliga köparen av Vasakronans skolfastighet i Solna

Publicerad: 4 oktober 2022, 16:48

Ilija Batljan hade ett finger med i spelet igen.

I måndags gick Vasakronan ut med nyheten om en försäljning av en skolfastighet i Solna. Under tisdagen har nyhetsbyrån Finwire kunnat berätta att det var SBB som var köparen. Uppgifter som under tisdagskvällen bekräftats av Dagens industri.

Ämnen i artikeln:

SkolorVasakronan FastigheterSBB FastigheterSolna

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Vasakronan offentliggjorde i måndags, i ett pressmeddelande, försäljningen av fastigheten Diktaren 1 i Solna med Engelska skolan som hyresgäst – till ett underliggande fastighetsvärde om 410 miljoner kronor. 

Köparen, det vill säga SBB, tillträdde fastigheten den 3 oktober men affären avtalades redan i november 2021.

Läs mer: Bonäsudden köper för 97 miljoner i Norrköping – de säljer  

Ilija Batljan skrev på Twitter, att SBB tillträtt fastigheten som har ett 15-årigt hyresavtal och är KPI-säkrat – det uppger Di.

– Affären signerades under förra hösten när vi samtidigt gjorde ett antal betydligt mycket större affärer vilket är anledningen till att denna affär inte har pressreleasats, skriver Marika Dimming, ir-chef på SBB, i ett mejl till Di.

Läs mer: Fastpartner tecknar avtal om 10 000 kvm i södra Stockholm: ”Kommer kunna värma 8 000 bostäder” 

Di skriver även att SBB under tisdagseftermiddagen har återbetalat en obligation om 600 miljoner kronor. Uppgiften kommer även den från vd:n Ilija Batljans Twitterkonto.  

SBB:s aktie steg 3,3 procent på tisdagen, på en Stockholmsbörs som steg hela 3,6 procent – den största dagsuppgången sedan i maj. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev