onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

SBB säljer till allmännytta i Gävle för 46 miljoner

Publicerad: 7 juli 2023, 13:35

SBB:s försäljning med Gavlegårdarna blir bolagets tredje med en kommun under året.

Foto: Philip Wallin

SBB säljer två fastigheter till ett av Sveriges största allmännyttiga fastighetsbolag – Gavlegårdarna.

Ämnen i artikeln:

SvepetSBB FastigheterIlija BatljanGävle

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Gavlegårdarna förvärvar två LSS-boenden i Gävle från SBB. Affären uppgår till 46 miljoner och de två fastigheterna hyrs idag av Gävle kommun.

Fastigheterna nyttjas som gruppboenden och varje fastighet inrymmer 6 lägenheter, uppger Gavlegårdarna i ett pressmeddelande.

SBB avser att använda nettolikviden från transaktionen för att stärka bolagets likviditet och finansiella position.

Läs mer:

– Som vi kommenterade efter förra veckans kommunaffär är våra relationer med nordiska kommuner av största vikt och vi är öppna för dialoger med kommuner som vill förvärva fastigheter och där kommunen kan agera skyndsamt. Detta är vår tredje kommunaffär under 2023 och vi har ett flertal dialoger med svenska kommuner om ytterligare affärer, säger Leiv Synnes, vd SBB, i en kommentar.

Gavlegårdarna har förutom sitt allmännyttiga uppdrag, även i uppdrag att långsiktigt och ändamålsenligt tillhandahålla såväl gruppboenden som vård- och omsorgsboenden till Gävle Kommun.

– Med anledning av nuvarande läge på fastighetsmarknaden och vår ambition att vara långsiktiga i vårt ägande av fastigheter där det bedrivs kommunal verksamhet över lång tid, så känns det bra att vi kunnat genomföra denna affär, kommenterar Åsa Wiklund Lång (S) ordförande Gävle Stadshus AB samt Kommunstyrelsens ordförande.

Tillträde till fastigheterna ges den 7 juli och befintliga hyreskontrakt tas över omgående. Under processen har Svefa bistått Gavlegårdarna som rådgivare.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev