torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

SBB säljer i Göteborg - bildar JV med Aspelin Ramm

Publicerad: 15 november 2021, 12:49

Foto: Wingårdhs

Samhällsbyggnadsbolaget säljer fastigheten Gamlestaden 2:8 i Göteborg till ett nybildat joint venture tillsammans med Aspelin Ramm. De båda aktörerna ska tillsammans utveckla den kända kontorsbyggnaden.

Ämnen i artikeln:

Aspelin-Ramm FastigheterSBB Fastigheter

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Fastigheten omfattar cirka 21 000 kvadratmeter samt tillkommande byggrätter. Byggnaden inhyste SKFs tidigare huvudkontor och har stått tom sen bolaget flyttade ut. Arbetet med detaljplanen har nyligen påbörjats och en förstudie har tidigare genomförts tillsammans med Wingårdhs. 

– Vi tror väldigt mycket på Gamlestaden där vi är stor aktör och där vi nyligen byggt nytt för SOS Alarm på grannfastigheten. Genom detta samarbete med den lokalt starkt förankrade utvecklaren Aspelin Ramm är vi övertygade om att vi kommer att utveckla fastigheten till en av Göteborgs mest attraktiva gröna byggnader, säger Krister Karlsson, vice vd och ansvarig för Projekt- och Fastighetsutveckling på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: SBB höjer prognos - fortsatt satsning på hållbarhet

Försäljningen sker till totalt 450 miljoner kronor och säljs då till det gemensamt ägda bolaget som delas 50/50. 

– Vi kompletterar varandra väldigt väl i det här projektet, där vi med gemensamma krafter kan omvandla en av stadens allra häftigaste och mest välkända fastighet till någonting helt nytt. Jag är övertygad om att Gamlestaden blir en av stadens allra mest attraktiva platser att bo, arbeta och leva på när alla delar kommit på plats, säger Manne Aronsson, vd på Aspelin Ramm Fastigheter, i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev