Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB säljer fastigheter i Sverige och Norge för 860 miljoner

Publicerad: 1 juli 2022, 09:19

SBB säljer till Hemsö. Ilija Batljan, vd för SBB och Nils Styf, vd för Hemsö.

SBB säljer fyra fastigheter i Sverige och Norge för cirka 860 miljoner kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterHemsö FastigheterSvepet

SBB fortsätter att avyttra fastigheter för att förbättra balansräkningen. På fredagen meddelade bolaget att det säljer tre projektfastigheter i Sverige och en kontorsfastighet i Norge för cirka 860 miljoner kronor.

Lejonparten av det beloppet, cirka 700 miljoner, härrör från avyttringen av de svenska projektfastigheterna som är inom segmentet samhällsfastigheter. Köpare är Hemsö som i och med förvärvet övertar finansieringen av projekten. I ett pressmeddelande skriver bolaget att det rör sig om blivande äldreboenden men också förskola, dagverksamhet och trygghetsbostäder i orterna Borlänge, Krokom och Östersund. Avtalstiderna rör sig mellan 12 och 20 år och projekten beräknas vara färdigställda under 2023.

‒ Vi ser fram emot en långsiktig relation med hyresgästerna och att utöka närvaron i Borlänge samt etablera oss i Östersundsregionen. Behovet av nya äldreboenden är stort både nu och i framtiden och vi är glada över att kunna göra dessa investeringar trots en osäker omvärld. Det är fina projekt som passar väl in i Hemsös portfölj, säger Nils Styf, vd på Hemsö, i en kommentar.

Kontorsfastigheten i Norge som har delvis offentliga hyresgäster har avyttrats till lokala investerare.

Affärerna signerades 30 juni 2022 och frånträden sker under tredje kvartalet 2022.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.