Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB säljer fastigheter i Kalmar för 340 miljoner till Nyfosa

Publicerad: 6 juli 2022, 06:59

Oscar Lekander, vice vd SBB.

SBB säljer fastigheter i Kalmar till ett överenskommet fastighetsvärde om 340 miljoner kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Bolaget har nu nästan nått femmiljardersgränsen vad gäller avyttringar.


Ämnen i artikeln:

KalmarSBB FastigheterNyfosa FastigheterSvepet

Det rör sig om industri- och lagerfastigheter i Kalmar kommun som totalt omfattar cirka 36 000 kvm och ett årligt hyresvärde om 25,7 miljoner kronor.

– Vi fortsätter att avyttra icke-strategiska fastigheter med ambitionen att stärka balansräkning ytterligare, säger Oscar Lekander, vice vd och operativ chef, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, i en kommentar.

Läs mer: SBB äger nästan allt i staden – kommuntoppen ångerfull: ”En ganska dum grej” 

I ett pressmeddelande skriver Nyfosa att uthyrningsgraden i fastigheterna, som hyrs av bland andra Prestando Kalmar, Halltorp rördelar och Kalmar kommun, ligger på 99,5 procent.

SBB:s frånträde sker den 29 augusti 2022.

Lista: SBB:s sålda fastigheter i sommar

Sedan den 22 juni har SBB avyttrat innehav till en totalsumma av cirka 4,9 miljarder kronor.

6 juli: SBB säljer lager- och industrifastigheter i Kalmar kommun till Nyfosa för 340 miljoner kronor.

5 juli: SBB avyttrar bostadsfastighet i Örebro för 400 miljoner kronor.

4 juli: SBB säljer 25 procent av aktierna i Solon Eiendom Holding AS till Obos för 818,6 miljoner norska kronor, eller 853,4 miljoner svenska kronor.

1 juli: Tre projektfastigheter säljs i Sverige samt en kontorsfastighet i Norge. Prislappen: cirka 860 miljoner kronor.

30 juni: En kontorsfastighet i Umeå säljs för 300 miljoner kronor. Två andra fastigheter – en i Borås och en i Kalmar – avyttras också, för 233 miljoner kronor.

24 juni: SBB säljer ägarlån för 1 465 miljoner kronor. Avsikten bakom affären är att sälja sin JV-andel i Svenska myndighetsbyggnader till Kåpan Pensioner.

22 juni: SBB säljer sex kontors- och industrifastigheter i Halmstad och Landskrona till Fastighetsstaden i Halmstad AB samt Doxa Aktiebolag. Prissumman: 436 miljoner kronor. Total uthyrningsbar yta är cirka 26 000 kvadratmeter.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.