Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB säljer ägarlån för 1,5 miljarder - säljer JV till Kåpan

Publicerad: 26 juni 2022, 19:10

SBB:s vd Ilija Batljan.

Foto: Mattias de Frumerie

SBB har sålt ägarlån för 1 465 miljoner kronor till Kåpan Pensioner och nu avser man att sälja sin andel i joint venture-bolaget Svenska Myndighetsbyggnader AB till den andra delägaren - Kåpan Pensioner. Det skriver SBB i en pressrelease på midsommarafton.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterSvenska MyndighetsbyggnaderKåpan PensionerSvepet

Beloppet motsvarar 93,91 procent av det nominella värdet. Parterna, SBB och Kåpan Pensioner, har kommit överens om att ambitionen är att Kåpan Pensioner senast 31 december i år köper SBB:s andel i JV-bolaget SMB (JV ägt 50/50 mellan SBB och Kåpan Pensioner).

Läs mer: Klart: SBB tar Skanskas plats i OMXS30 

– SBB måste fokusera på sin kärnverksamhet, öka transparensen och frigöra kapital för att kunna återköpa obligationer och skapa förutsättningar för en starkare rating. Kåpan Pensioner är en stabil och långsiktig ägare av SMB och vi är stolta över att vi tillsammans skapat ett starkt bolag med fokus på fastigheter för en effektiv lokalförsörjning till statliga myndigheter, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i pressreleasen. 

Läs mer: SBB i ny försäljning – avyttrar för 436 miljoner 

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.