Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

SBB rusar efter tredje förvärvet på kort tid

Publicerad: 20 April 2018, 07:52

Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Elias Ljungberg.

Samhällsbyggnadsbolaget rusar knappt 10 procent på fredagen. Det är inte helt uppenbart varför aktien stiger så kraftigt men uppgången triggades enligt en analytiker av att bolaget gjort sitt tredje förvärv på kort tid.


Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) rusar knappt 10 procent på fredagen. Det är inte helt uppenbart varför aktien stiger så kraftigt men uppgången triggades enligt en analytiker av att bolaget gjort sitt tredje förvärv på kort tid.
SBB meddelade på fredagsmorgonen att man köpt två samhällsfastigheter med vård och äldreboende samt två bostadsfastigheter av allmännyttan i Karlskrona. Samhällsfastigheternas uthyrbara yta uppgår till cirka 13 500 kvadratmeter med ett hyresvärde på cirka 17,5 miljoner kronor.
Bostadshusen rymmer 193 lägenheter och 44 lokaler fördelat på 12 728 kvadratmeter med ett  hyresvärde på 12, 8 miljoner kronor.
”De har gjort ett intressant förvärv idag men det är väl inte hela sanningen. Den här uppgången får du inte av den typen av förvärv. Men det är väl många bäckar små med många positiva nyheter på relativt kort tid, flera förvärv och en kreditrating som leder till sänkta finansieringskostnader”, säger Markus Henriksson, analytiker på Remium.
SBB fick ett kreditbetyg från Moody´s i slutet av förra året. I januari tilldelade S&P bolaget ett kreditbetyg som var två snäpp högre. SBB:s vd och grundare Ilija Batljan sade då att det potentiellt sett kan ge kraftigt sänkta finansieringskostnader och i förlängningen ett högre resultat per aktie.
SBB:s aktie har nu stigit fyra handelsdagar i följd efter att det förra förvärvet kungjordes den 17 april. Bolaget gjorde även ett förvärv den 10 april.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.