fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

SBB och JV-bolag säljer för 221 miljoner i Nykvarn

Publicerad: 11 juli 2023, 06:24

Leiv Synnes, vd SBB.

Foto: Anders Wiklund/TT

SBB och Fernholm & Gustafsson Förvaltning säljer bostadsfastigheten Tillbringaren 2 i Nykvarn med ett underliggande fastighetsvärde om 221 miljoner kronor. "Fokus att minska antalet JV:n", säger Leiv Synnes, vd SBB.

Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterNykvarn

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Vi har sedan tidigare kommunicerat vårt fokus att genomföra försäljningar för att stärka vår likviditet och återbetala skulder, samt att minska antalet JV:n. Det är dessutom extra glädjande att vi fortsätter göra affärer med kommuner och allmännyttiga bolag, kommenterar SBB:s vd Leiv Synnes.

Läs även: Endast ett alternativ kvar för SBB: "Leiv Synnes uppdrag tydligt"

SBB har utvecklat fastigheten med 115 lägenheter tillsammans med Fernholm & Gustafsson Förvaltning i ett JV-samarbete, genom lägenhetsrenoveringar och konverteringar av sekundära ytor till bostäder.

Läs även: Myndigheter på helspänn när SBB bygger polishus i Västerås

Parterna säljer fastigheten till det allmännyttiga bolaget Nykvarnbostäder, NYBO, som har 576 lägenheter i förvaltning och 753 miljoner kronor i marknadsvärde.

– Det känns bra att främja tillväxten i kommunen, för oss som ett ungt bostadsbolag. Dessutom bidrar vi genom förvärvet till att långsiktigt säkra Nykvarns behov av olika boendeformer, så att ännu fler kan bo, må bra och utvecklas här, säger bolagets vd Janette Jardefalk.

Läs även: SBB: Från 158 miljarder till hela havet stormar på 16 månader

Fastigheten har förädlats av Alin & Hedenlund Fastighetsförvaltning och är nu färdigutvecklad. Frånträde sker under tredje kvartalet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev