Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB miljardsäljer kontorsportfölj i väst

Publicerad: 9 juni 2020, 07:34

Halmstad 6:48, en av fastigheterna som säljs i affären.

Foto: Hemfosa

SBB säljer en portfölj med nio kontorsfastigheter i Halmstad och Borås. Köpare är Offentliga Hus.


Ämnen i artikeln:

Ilija BatljanBoråsSBB FastigheterOffentliga HusHalmstad

Portföljen omfattar drygt 55 000 kvadratmeter fördelade på sju fastigheter i Halmstad och två i Borås. Fastighetsvärdet uppgår till hela 1 160 miljoner kronor. 

– SBBs fastighetsportfölj tillhör marknadens mest likvida. Vi upplever fortsatt hög efterfrågan på våra kassaflödesfastigheter och vi känner oss trygga att fortsätta leverera försäljningar med ambitionen att uppnå en BBB+ rating inom den kommande 12-månadersperioden, säger Ilija Batljan, vd på SBB i ett pressmeddelande. 

Den årliga hyresintäkten uppgår till 73 miljoner kronor, med Region Halmstad, Skatteverket, Halmstad kommun och Borås stad som största hyresgäster. Vakansgraden uppgår till 4 procent. 

Lyssna: Fredrik Brodin: Räkna med fler internationella aktörer inom samhällsfastigheter 

– Detta är en fantastiskt fin fastighetsportfölj som ytterligare stärker Offentliga Hus samhällsprofil då hela 96 procent av hyresflödet utgörs av samhällshyresgäster, säger Fredrik Brodin, vd på Offentliga Hus i ett pressmeddelande. 

Affären är ovillkorad och tillträde sker senast 30 oktober 2020.

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.