Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB miljardköper finska fastigheter

Publicerad: 25 april 2019, 04:50

Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Elias Ljungberg.

Samhällsbyggnadsbolget, SBB, förvärvar en portfölj med 48 äldreboenden, förskolor och vårdfastigheter i Finland. Prislappen landar på 142 miljoner euro – motsvarande cirka 1,5 miljarder svenska kronor.


Ämnen i artikeln:

FinlandSBB FastigheterIlija Batljan

Samhällsbyggnadsbolget, SBB, förvärvar en portfölj med 48 äldreboenden, förskolor och vårdfastigheter i Finland. Prislappen landar på 142 miljoner euro – motsvarande cirka 1,5 miljarder svenska kronor. Säljare är en investerarfond knuten till eQ Care.

Majoriteten av fastigheterna, 27 stycken, består av äldreboenden som står för cirka 70 procent av hyresintäkterna. Elva fastigheter är förskolor, och tio stycken är vårdfastigheter.

Den genomsnittliga kontraktslängden är nio år, och fastigheterna är fullt uthyrda. Totalt omfattar portföljen drygt 50 000 kvadratmeter.

– Med denna affär stärker vi vår ställning ytterligare. Affären innebär en bra förstärkning av vår intjäning och skapar fortsatt goda möjligheter till värdeskapande och substansvärdetillväxt, säger Ilija Batljan, vd på SBB.

De totala hyresintäkterna är 9,1 miljoner euro med ett driftnetto om 8,6 miljoner euro.

Förvärven finansieras genom eget kapital och banklån.

Tillträdet sker den 29 april 2019.

JLL har agerat rådgivare åt säljaren.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.