Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB miljardköper av Hemsö

Publicerad: 21 maj 2019, 05:22

Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar totalt 14 fastigheter av Hemsö för runt 1,2 miljarder kronor. Fastigheterna är belägna i Stockholm och Västra Götaland.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterSBB Fastigheter

– Vi är nöjda att ha ingått denna affär med Hemsö. Med förvärvet stärker vi vår position som Nordens ledande noterade aktör inom samhällsfastigheter samt stärker vår förvaltning i Stockholm och Västra Götalandsregionen, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Fastighetsportföljen består av sju vårdfastigheter, fem utbildningsfastigheter och två äldreboenden. Den uthyrningsbara ytan omfattar totalt 56 000 kvadratmeter. Den genomsnittliga kontraktslängden ligger på 6,8 år och det årliga hyresvärdet är 79,7 miljoner kronor.

– Hemsö eftersträvar en kundnära och effektiv förvaltning för att kunna ta hand om våra hyresgäster på bästa sätt. Försäljningen bidrar till att koncentrera vårt bestånd geografiskt och frigör kapacitet för investeringar i vår projektportfölj, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

Köparen tillträder den 27 maj.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.