Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB köper tre skolor i Nacka och Huddinge

Publicerad: 5 oktober 2020, 13:20

Skapaskolan i Huddinge säljs till SBB. Säljaren Turako är en av Sveriges ledande privata utvecklare av skolfastigheter. Inräknat pågående projekt kommer cirka 6 000 barn att gå i en modern skola eller förskola som utvecklats av Turako.

Foto: Skapaskolan

SBB köper tre tre skolfastigheter i Huddinge och Nacka, bland annat den byggnadsprisnominerade Skapaskolan


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterHuddingeNacka

Turako berättar i ett pressmeddelande att bolaget säljer tre skolfastigheter till SBB, bland annat Skapaskolan i Huddinge som nominerades till Årets Bygge 2018. Det totala fastighetsvärdet uppgår till 283 miljoner kronor. 

Syftet med affären är att få in pengar till nya skolprojekt. 

Turako äger efter försäljningen sex skolfastigheter med ytterligare fyra under byggnation och ett antal under projektering.

Läs även: SBB startar nytt affärsområde – ska förvalta och hyra ut åt staten

”Vi har flera stora skolprojekt i produktion för inflyttning under nästa år och många i projekteringsfas för färdigställande under 2022–23. Genom den här försäljningen skapar vi utrymme för fortsatt långsiktig och stark tillväxt. Det känns bra att det är SBB som tar över då det också är en långsiktig och stabil ägare.”, säger Ola Klinterhäll, vd på Turako i en kommentar.

Bygger på flera platser

I Gustavsberg på Värmdö och i Sigtuna Stadsängar uppförs nya grundskolor, båda med Internationella Engelska Skolan som hyresgäst. I Sigtuna är produktionen även i gång av en ny förskola till Raoul Wallenberg Skolan, och i Upplands-Bro bygger Turako en förskola och skola till Jensen Education.

Total skolvolym i förvaltning och produktion är knappt 30 000 kvadratmeter och samtliga projekt kommer att Svanen-certifieras.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.