Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

SBB köper tre fastigheter i Norge

Publicerad: 20 November 2017, 07:19

Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Elias Ljungberg.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har förvärvat norska samhällsfastighetsbolaget Offentlige Bygg AS och därigenom tagit över bolagets tre fastigheter som totalt omfattar 15 200 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Fastigheterna som är belägna i Drammen, Sarpsborg och Arendal är fullt uthyrda.


Ämnen i artikeln:

NorgeSBB Fastigheter

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har förvärvat norska samhällsfastighetsbolaget Offentlige Bygg AS och därigenom tagit över bolagets tre fastigheter som totalt omfattar 15 200 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Fastigheterna som är belägna i Drammen, Sarpsborg och Arendal är fullt uthyrda och hyresintäkten ligger på 27,5 miljoner kronor per år. Förvärvet stärker SBB:s driftnetto med cirka 25,3 miljoner kronor årligen.

Offentlige Byggs störste hyresgäst är norska Justisdepartementet med polis och tingsrätter och offentliga aktörer står för 70 procent av hyresintäkterna. Snittkontraktslängden är drygt 10 år.

Det norska bolaget förvärvas till ett aktiepris om cirka 90,1 miljoner kronor och bolaget har ett banklån på 273 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är redan idag nordisk aktör nummer ett inom segmentet samhällsfastigheter i Norge. Långa offentliga kassaflöden bidrar ytterligare till att stärka Samhällsbyggnadsbolagets position som ett av de ledande nordiska fastighetsbolagen, säger Ilija Batljan, VD för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, i en kommentar.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

NorgeSBB Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.