Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB köper Karlbergsvägen 77

Publicerad: 1 november 2018, 08:24

Ilija Batljan, CEO of SBB. Photo: Elias Ljungberg.

SBB har tecknat avtal om att köpa samtliga stamaktier i Karlbergsvägen 77, under förutsättning att det tidigare budet på preferensaktierna går igenom. Samtidigt höjs budet på preferensaktierna och därmed värderas enfastighetsbolagets samtliga aktier till nästan 250 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

SBB har tecknat avtal om att köpa samtliga stamaktier i Karlbergsvägen 77, under förutsättning att budet på preferensaktierna går igenom. Samtidigt höjs det tidigare budet på preferensaktierna och totalt värderas enfastighetsbolagets samtliga aktier nu till nästan 250 miljoner kronor.

Dagens besked kommer en knapp månad efter att SBB lagt ett bud på preferensaktierna i Karlbergsvägen 77. I samband  med det budet sade bolaget att man hade för avsikt att lägga bud på resten av bolaget.

Om avtalet går igenom innebär det att SBB köper 9 750 000 A-aktier och 3 250 000 B-aktier där betalning kommer ske med nyemitterade D-aktier i SBB. Stamaktierna i Karlbergsvägen 77 värderas enligt avtalet till 2,892 kronor styck, vilket summerar till 37,6 miljoner kronor för samtliga aktier.

Som betalning för stamaktierna kommer totalt 1 212 903 SBB-aktier av serie D emitteras med ett uppskattat värde om 31 kronor styck.

Dessutom innebär avtalet att SBB förvärvar befintligt aktieägarlån i Karlbergsvägen 77 för 470 000 D-aktier.

Vidare höjs budet på preferensaktierna till 2,7742 D-aktier till 3,0322 D-aktier. Det motsvarar 94 kronor per preferensaktie i Karlbergsvägen 77 och att samtliga preferensaktier värderas därmed till 210 miljoner kronor.

Karlbergsvägens preferensaktier, som till skillnad från stamaktierna är noterade på First North, stiger 9 procent till 82 kronor på dagens besked.

Om en extrastämma godkänner att SBB emitterar D-aktier och Finansinspektionen inte har några invändningar så kan acceptperioden för erbjudandet komma att inledas under andra halvan av november.

SBB har tidigare sagt att man kommer verka för möjligheten att använda Karlbergsvägen 77:s fastighet Kadetten 29, som ursprungligen var tänkt som bostäder, för skolverksamhet.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.