Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB köper i tre orter för 1,25 miljarder

Publicerad: 6 juli 2021, 07:05

Foto: Wara1982

SBB förvärvar genom tre separata affärer totalt 27 fastigheter i Stockholm, Västerås och Helsingborg. 25 av fastigheterna köps av Rikshem.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterRikshemVästeråsStockholm

Utav de 25 fastigheterna som köps av Rikshem är 15 belägna i Västerås och 10 i Helsingborg. Fastigheterna består till stor del av LSS-fastigheter samt bostäder och omfattar cirka 24 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. 

– På en stark fastighetsmarknad avyttrar vi nu mindre förvaltningsenheter som långsiktigt inte passar in i portföljen. Vi fortsätter enligt vår strategi att utveckla portföljen genom framför allt investeringar i eget bestånd och nyproduktion av både bostäder och samhällsfastigheter, säger Anette Frumerie, vd på Rikshem, i bolagets pressmeddelande.

Rikshem frånträder fastigheterna i Västerås under juli 2021 och i Helsingborg i september 2021. 

Den sammanlagda hyresintäkten för SBBs tre affärer ligger på 76 miljoner kronor, där 85 procent av intäkterna kommer från samhällsfastigheter och 15 procent från bostäder. Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 40 600 kvadratmeter. 

– SBB fortsätter att expandera inom vällokaliserade samhällsfastigheter och bostäder i Stockholm och storstadsregionerna, säger Oscar Lekander, Affärsutvecklingschef, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, i bolagets pressmeddelande. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.