Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB köper Boden-portfölj

Publicerad: 11 juni 2019, 09:06

Ilija Batljan vd på SBB. Bild: SBB.

Samhällsbyggnadsbolaget köper sju äldreboenden i Boden och utökar därmed sin portfölj inom samhällsfastigheter med knappt 62 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeSBB FastigheterIlija Batljan

Samhällsbyggnadsbolaget köper sju äldreboenden i Boden och utökar därmed sin portfölj inom samhällsfastigheter med knappt 62 000 kvadratmeter. Säljare är Brunswick Real Estate, på uppdrag av Sveafastigheter Fersen.

Nästan hela portföljen, 96 procent, förhyrs direkt till stat, kommun eller landsting. Störst hyresgäst är Bodens kommun.

– Vi är glada att vi fått möjligheten att utöka vårt bestånd i den expansiva Luleå-Boden regionen och ser framemot att inleda ett långsiktigt samarbete med Bodens kommun, säger Ilija Batljan, vd på SBB i ett pressmeddelande.

Den genomsnittliga kontraktslängden i portföljen är drygt 12 år och hyresintäkterna för 2019 uppgår till cirka 65 miljoner kronor.

Säljaren Sveafastigheter Fersen AB, ägs gemensamt av Partners Group och Brunswick Real Estate, har ägt portföljen sedan 2015.

SBB tillträdde fastigheterna på dagen.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.