Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB köper 37 fastigheter av Humana

Publicerad: 12 juli 2019, 09:06

Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar en portfölj med 37 fastigheter från Humana. Portföljen består av äldreboenden och gruppboenden belägna i Finland, Sverige och Norge. Transaktionen sker till ett överenskommet fastighetsvärde om 468 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar en portfölj med 37 fastigheter från Humana. Portföljen består av äldreboenden och gruppboenden belägna i Finland, Sverige och Norge. Transaktionen sker till ett överenskommet fastighetsvärde om 468 miljoner kronor.

Förvärvet omfattar 30 fastigheter i Finland, fem i Sverige och två i Norge. Den totala uthyrningsbara ytan är 22 428 kvadratmeter. Fastigheterna i Finland är huvudsakligen belägna kring Helsingfors och Jyväskylä. I Norge ligger fastigheterna i Oslo.

Humana kvarstår som hyresgäst i fastigheterna. De årliga hyresintäkterna uppgår 32 miljoner kronor.

– Vi är glada att vi fått möjlighet att förvärva en välskött nordisk portfölj med långa hyresavtal och ser framemot ett utökat samarbete med Humana,  säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Tillträde skedde den 11 juli med undantag för fem fastigheter som är under uppförande. De fastigheterna tillträds efter avslutat projekt vilket beräknas ske under 2020.

Bernström & Partners var säljarens rådgivare i affären. SBB företrädes av Wistrand, HPP och Selmer.

Ajda Dzambic

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.