Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

SBB i färd med att köpa fastigheter för 2 miljarder

Publicerad: 16 Augusti 2018, 04:53

Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Elias Ljungberg.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) meddelar på torsdagen att man för närvarande förhandlar om att köpa ett flertal fastigheter och fastighetsportföljer till ett sammanlagt värde om 2 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Enligt bolaget har avsiktsförklaringar ingåtts i samtliga fall, varav ett av förvärven motsvarar nästan hälften av det totala värdet.

I ett separat pressmeddelande skriver Skellefteå kommun att SBB undertecknat en avsiktsförklaring om att köpa kommunens kommande kulturhus, inklusive ett hotell, för 1,05 miljarder kronor. SBB kommer i sin tur hyra ut fastigheten till ett driftbolag som kommunen ska bilda.

-Vi är även intresserade av att framöver investera i andra typer av fastigheter i kommunen. Vi är glada att nu bli en del av Skellefteås pågående positiva samhällsutveckling, säger SBB:s grundare och vd Ilija Batljan.

Samtliga av SBB:s tilltänkta förvärv utgörs av samhällsfastigheter med långa löptider och nästan 90 procent av fastighetsvärdet utgörs av fastigheter med kommunala hyresgäster.

SBB siktar på att ingå bindande avtal under det tredje kvartalet i år.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.