Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB går in i Unobo - köper aktier för över 2 miljarder

Publicerad: 30 juni 2021, 06:56

Riksbyggen vd Johanna Frelin och Ilija Batljan, vd på SBB.

Ilija Batljans SBB har köpt 70 procent av aktierna i Unobo, Riksbyggens hyresrättsbolag. ”Kommer bli en av de ledande renodlade bostadsaktörerna i Sverige”, säger Ilija Batljan.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterIlija BatljanJohanna FrelinRiksbyggen

Unobo äger i dag över 5 000 lägenheter runtom i Sverige. Utöver SBB kommer bolaget även i fortsättningen att ägas till 30 procent av säljaren Riksbyggen, men på sikt finns en ambition att sprida ägandet även till institutionella investerare. 

– SBB:s fokus på bostäder samt nyproduktion av bostäder blir ännu starkare genom denna affär där vi går in som majoritetsägare i Unobo. Vi ser väldigt mycket fram emot ett långsiktigt samarbete med Riksbyggen där Riksbyggens starka utvecklingskompetens och goda relationer med svenska kommuner kommer att borga för att Unobo blir en av de ledande renodlade bostadsaktörerna i Sverige, säger Ilija Batljan, vd på SBB i ett pressmeddelande. 

Läs även: SBB: Från noll till hundra miljarder på fem år: ”Vi har bara börjat”

Utöver de befintliga lägenheter som ingår i bolaget, har Unobo tecknat avtal med moderbolaget Riksbyggen om förvärv av ytterligare över 600 nya lägenheter i Västerås, Jönköping, Linköping och Nyköping. Dessutom har bolaget tecknat avsiktsförklaringar för förvärv av ytterligare cirka 500 nyproducerade hyresrätter från Riksbyggen i Storstockholm, Göteborg och i Helsingborg. 

– SBB kompletterar Riksbyggen på ett bra sätt och tillsammans med Riksbyggen kommer de att utgöra en trygg och stabil ägarkonstellation i Unobo, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen.

Tillträde är villkorat av Konkurrensverkets godkännande och är planerat till tredje kvartalet 2021.

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.