Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB förvärvar i Stockholm

Publicerad: 11 mars 2019, 12:21

SBB har förvärvat två fastighetsbestånd med bostäder och samhällsfastigheter belägna i Stor-Stockholm och Eskilstuna. Affären omfattar totalt 367 lägenheter, en LSS-fastighet samt två bostadsfastigheter.


Ämnen i artikeln:

EskilstunaRinkebySBB FastigheterTäbyIlija BatljanTensta

LSS-fastigheten ligger i Täby och de två bostadsfastigheterna är belägna i Eskilstuna. Totalt 257 lägenheter ligger i Rinkeby/Tensta och resterande 48 lägenheter finns i Vallentuna.

Fastighetsbestånden omfattar totalt 32 174 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav 3100 kvadratmeter är uthyrt till Stockholm, Täby, Eskilstuna och Vallentuna kommun. De totala hyresintäkterna uppgår till 41,5 miljoner kronor.

– Vi är särskilt glada att fått förvärva byggmästarbostäder i Rinkeby samt att vi får ett startbestånd i Vallentuna som möjliggör ytterligare förvärv. Med dessa förvärv passerar vi 10 000 lägenheter under förvaltning, varav 1750 i Stockholmsregionen, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Tillträden sker från den 1 april.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.