Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB fortsätter sälja rätter – avyttrar havsnära markområde om 18.500 kvm

Publicerad: 10 maj 2022, 14:24

De första färdigställda lägenheterna i Falkenberg på Bacchushalvön utvecklades inom ramen för ett av SBB:s jv-samarbeten (med HSB).

SBB säljer 18.500 kvadratmeter byggrätter i Falkenberg som bolaget förvärvade 2016. Köpare är ett konsortie som leds av lokala entreprenörer och det lokala byggbolaget Peterson och Hansson.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterFalkenberg

Priset för byggrätterna är 5.250 kronor per kvm vid tillträdet och ytterligare 2.000 kronor per kvadratmeter i samband med att bygget är färdigt, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

SBB får också 30 procent andel i den kommande vinsten. Planerad byggstart är 2022.

På en konstgjord halvö mellan Ätrans mynning och Skrea strand i Halland har den nya stadsdelen Bacchus etablerats. De första lägenheterna stod klara 2018 och totalt finns det i dag cirka 135 lägenheter fördelat på fyra hus.

Läs mer: SBB säljer byggrätter till K-Fastigheter – köper kassaflödesfastigheter 

– Etableringen av den nya stadsdelen Bacchus i Falkenberg har varit en succé för SBB. Genom att avyttra mark kan vi fortsätta att skapa möjlighet för fler att få bo i en havsnära miljö, kommenterar Krister Karlsson, vice vd och chef projekt- och fastighetsutveckling på SBB. 

Bacchus skapades för att genom Vin och Sprit AB producera och lagra Sveriges behov av just vin och sprit, platsen hade denna funktion fram till 1999. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterFalkenberg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.