Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB bygger bostäder i Nyköping

Publicerad: 6 juli 2017, 05:59

Ilija Batjlan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Foto: Elias Ljungberg.

SBB och HSB bygger 800 bostäder i Nyköping. Planen är att utveckla en ny stadsdel i anslutning till Nyköpings nya resecentrum i Nöthagen, intill Nyköpings lasarett.


Ämnen i artikeln:

HSBSBB FastigheterNyköping

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, säljer två fastigheter i Nyköping till ett nybildat joint venture med HSB. Det gemensamma bolaget ska bygga 800 lägenheter i en ny stadsdel.

– Nyköping är i en spännande utvecklingsfas och vi är mycket glada att tillsammans med HSB ta ett stort kliv mot genomförandet av vår stora satsning i kommunen, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Planen är att utveckla en blandstad i anslutning till Nyköpings nya resecentrum i Nöthagen, intill Nyköpings lasarett. Industriområdet förvandlas till ett modernt bostadsområde med inslag av både närservice och samhällsfastigheter.

– Nyköping är en stad i kraftig utveckling och vi är väldigt nöjda med att genom denna affär kunna förverkliga vår planerade expansion där, säger Jon Leo Rikhardsson, vd HSB Södermanland.

Detaljplanearbetet sker i höst och antagandet nästa sommar.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

HSBSBB FastigheterNyköping

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.