lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

SBB bildar joint venture med Titania - ska utveckla bostäder

Publicerad: 11 juni 2021, 10:44

Titanias vd Einar Jansson och Ilija Batljan, vd på SBB.

SBB och Titania har ingått avtal om ett joint venturebolag som ägs till lika delar av de båda bolagen. Det nya bolaget får namnet Samtitania Fastighetsutveckling.

Ämnen i artikeln:

TitaniaSBB FastigheterIlija BatljanBotkyrkaBotkyrka kommun

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Syftet med bolaget är att på egen mark driva detaljplaner, producera och även äga bostäder. Initialt rör det sig om 25 000 kvadratmeter byggrätter i Stockholmsförorterna Haninge och Botkyrka. 

Läs även: Batljan om JM-affären: ”Fördel att bli en stor aktör som jobbar starkt med konsolidering” 

– Med det avtalsupplägg vi har utnyttjar det gemensamma bolaget Titanias kapacitet inom projektutveckling samtidigt som det drar fördel av SBB:s finansiella styrka. Vi ser fram emot att samarbeta långsiktigt med SBB och på sikt lägga in fler lämpliga projekt i JV-bolaget, säger Einar Janson, vd på Titania i en kommentar. 

Krister Karlsson, vice vd på SBB utvecklar.

Läs även: Utvecklar 500 bostäder vid Masmo tunnelbana

– I SBB:s fokus på samhällsbyggnad är utveckling av byggrätter och nyproduktion av bostäder en viktig del. Med strategiska samarbeten som detta kan vi optimera värdeskapandet i processen, säger han. 

Tidigare i veckan meddelade SBB att man förvärvar drygt 20 procent av aktierna i JM. Bolagets vd Ilija Batljan sa då att man håller på att bygga ”Europas största fastighetsbolag inom våra segment”. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev