Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

SBB avyttrar i Norge

Publicerad: 5 april 2018, 10:06

Foto: Dreamstime.

SBB säljer en skolfastighet, belägen i Kristiansand i Norge. Köpare är Aviva Investors och affären uppgår till ett överenskommet fastighetsvärde på runt 445,8 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

NorgeSBB FastigheterKristianstad

– Det var ett svårt beslut att genomföra affären men möjligheten att påvisa hur attraktivt våra tillgångar värderas på fastighetsmarknaden blev den avgörande faktorn. Denna affär skapar fina möjligheter för oss att agera offensivt framöver och fortsätta vår resa som Nordens starkaste aktör med fokus på samhällsfastigheter, säger  Ilija Batljan, VD och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Fastigheten omfattar runt 15800 kvadratmeter uthyrningsbar area och är idag fullt uthyrd till Kristiansands kommun, som innehar en återstående hyreslängd på 20 år. Hyresintäkten uppgår till runt 19,2 miljoner norska kronor per år, vilket motsvarar drygt 20 miljoner svenska kronor. Frånträde sker den 30 april 2018. SBB kommer fortsätta att ansvara för fastighetsförvaltningen av fastigheten åt köparen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.