Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Saveros: “Ingen koppling mellan avhopp och dom”

Publicerad: 29 oktober 2015, 14:09

Jeanette Saveros.

Foto: Hifab.

På onsdagen meddelade Jeanette Saveros, vd på Hifab, att hon lämnar bolaget. Senare samma dag kom nyheten om att bolaget fällts i Svea Hovrätt. Enligt Saveros finns det ingen koppling mellan de båda händelserna.


Ämnen i artikeln:

Hifab

På onsdagen meddelade Jeanette Saveros, vd på Hifab, att hon lämnar bolaget. Senare samma dag kom nyheten om att bolaget fällts i Svea Hovrätt, och ska betala 68 miljoner kronor. Pengarna består dels av 31 miljoner kronor jämte ränta från 2003 plus rättegångskostnader.

Domen, som var friande i första instans, kom enligt bolaget mycket oväntat.

”Det är möjligt att den överklagas till Högsta Domstolen, men först måste domslutet och rättsläget analyseras”, skrev bolaget i ett pressmeddelande.

När Fastighetsnytt frågar Saveros om domen och hennes avhopp från bolaget har någon koppling till varandra säger hon att tvisten kom med ett förvärv av Thalamus 2008 och att den inte har något med Hifabs verksamhet att göra.

– Vi vann i första instans men förlust nu. Denna tvist har hanterats av vår huvudägare och mitt beslut att lämna kom innan detta domslut och har inget att med mitt beslut att göra. Dock två tunga besked på samma dag utan koppling, säger hon.

Nyheterna har påverkat Hifabs aktie negativt. Under onsdagen föll aktien med 19,42 procent. Klockan 16 på torsdagen hade aktien fallit med ytterligare 17,83 procent.

Sent på torsdagen meddelande bolaget att de kan vara tvungna att genomföra en nyemission om 40 miljoner kronor, och ta upp lån på resterande belopp, för att betala de 68 miljoner de dömts att betala i Svea Hovrätt.

”Oberoende av eventuellt överklagande och senare vinst i rättssaken måste beloppet betalas inom kort” skriver de i ett pressmeddelande.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

Hifab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.