fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Sankt Kors och Saab i fastighetsaffär

Publicerad: 10 december 2013, 15:30

Sankt Kors Fastighets AB förvärvar fastigheter och ett större markområde vid Linköping City Airport från Saab. Affärsuppgörelsen omfattar även Saabs köp av en flyghangar från Sankt Kors.

Ämnen i artikeln:

SaabSankt KorsLinköping

Målet är att renodla verksamheterna samt att kommunen, genom Sankt Kors, tar ett ökat ansvar för regionens civilflyg.

Sankt Kors övertar nu ägandet av terminalbyggnaden samt långtidsparkeringen och tecknar ett långsiktigt hyresavtal med Linköping City Airport. Samtidigt övertar Saab ägandet av en flyghangar från Sankt Kors som enbart kommer att användas för Saabs verksamhet.
– Det är naturligt att Sankt Kors tar över ansvaret för de fastigheter och den mark som berör det civila flyget medan vi på Saab fokuserar på vår huvudverksamhet, menar Torbjörn
Nibelius, Fastighetschef för Saab.

Sankt Kors förvärvar även ytterligare markområden i anslutning till Linköpings City Airport. Planen är att skapa ett kreativt kluster för all flygrelaterad verksamhet genom att erbjuda attraktiva kontors- och företagslokaler samt ytterligare parkeringsmöjligheter.
– Vår ambition är att skapa ett område där industriproduktion och tjänster relaterade till flygverksamhet kan samlas, säger Johan Kristiansson vd för Sankt Kors.

Sankt Kors kommer nu att vända sig till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen för att begära en detaljplaneläggning av det aktuella området.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Linköpings kommun

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev