Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Samverkan i Landskrona

Publicerad: 24 Augusti 2012, 12:18

Landskrona stad och fem större privata fastighetsägare bildar ett gemensamt bolag, Landskrona Stadsutveckling AB, med 100 miljoner kronor i kapital. Syftet är att ta ett helhetsgrepp och vända utvecklingen i stadsdelarna Centrum och Öster.


– Ska vi nå resultat måste det ske tillsammans med ägarna till fastigheterna i Centrum och Öster. Med ett gemensamt bolag vill vi ta ett helhetsgrepp och samordna insatser. Detta arbete måste vi bedriva på lång sikt och med stor uthållighet, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Några punkter man vill ta tag i är:

- Vända den nuvarande utvecklingen med ett ständigt ökande antal nya försörjningsstödstagare årligen, till stor del genom inflyttning till kommunen. 2011 erhöll 3271 individer försörjningsstöd, vilket på sikt är ohållbart.
- Kvartersvis rusta upp och modernisera boendemiljöer för att minska segregationen.
- Vidta en lång rad åtgärder mot oseriösa fastighetsägare genom, främst, förstärkt och samordnad myndighetsutövning.

– Jag är övertygad om att vi tillsammans kan nå goda resultat och på så sätt bidra till att vända hela Landskrona, säger Per Lindström från Lindström Fastigheter, tillika ordförande i Fastighetsägarna Landskrona.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.