Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Säljer WTC i Växjö till Norrporten

Publicerad: 17 november 2015, 07:20

Bild: Skanska.

Skanska säljer kontorshuset WTC, World Trade Center, i Växjö till Norrporten. Värdet av affären uppgår till cirka 195 miljoner kronor. Tillträde sker under hösten 2016, i samband med att byggnaden blir klar.


Ämnen i artikeln:

NorrportenVäxjöSkanska

Skanska säljer kontorshuset WTC, World Trade Center, i Växjö till Norrporten. Värdet av affären uppgår till cirka 195 miljoner kronor. Tillträde sker under hösten 2016, i samband med färdigställandet av byggnaden.

WTC i Växjö blir ett sju våningar högt kontorshus.

– För oss är det naturligt att i något läge knyta till oss en förvaltare av denna näringslivets mötesplats och det känns mycket bra att få välkomna Norrporten som långsiktig ägare och förvaltare av WTC, säger Joakim Åkesson, affärsutvecklingschef, Skanska Sverige AB.

Avsikten är att miljöcertifiera byggnaden enligt LEED, på den högsta nivån Platina.

– Med affären flyttar vi fram våra positioner i Växjö, säger Jan Rosqvist, marknadsområdeschef på Norrporten.

Bland hyresgästerna i huset finns bland annat Danske Bank, KPMG, Svenskt Näringsliv samt Skanska själva. I nuläget pågår arbetet med att hyra ut de sista lediga lokalerna i kontorshuset.

Redaktionen

Källa: Skanska

Ämnen i artikeln:

NorrportenVäxjöSkanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.