Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Säljer när lock up-period gått ut

Publicerad: 22 september 2014, 10:00

Hemfosas vd Jens Engvall ringer in handeln i samband med bolagets börsintroduktion 21 mars, 2014.

Foto: Sverrir Thór

Två stora aktieposter i Hemfosa mäklades på måndagen. Det är andra gången på några dagar som stora poster i bolaget byter ägare och försäljningarna sammanfaller med att lock up-perioden i bolaget nu har gått ut.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterJens Engwall

SEB mäklade på måndagsförmiddagen inbördes två poster om sammanlagt 1 070 000 aktier i Hemfosa Fastigheter. Den första posten mäklades klockan 11:19 och uppgick till 500 000 aktier. Den andra uppgick således till 570 000 aktier om mäklades 20 minuter senare. Tillsammans utgör posterna 1,6 procent av kapitalet i bolaget.

Samtliga aktier såldes till kursen 112 kronor per aktie vilket innebär att de två posternas sammanlagda värde är 119,8 miljoner kronor.

Noterbart i sammanhanget är att If Skadeförsäkring sålde hela sitt innehav i Hemfosa förra veckan, sammanlagt närmare tre miljoner aktier och 4,5 procent av kapitalet. Att så stora poster säljs med så kort intervall behöver inte betyda någonting alls men intressant är att det nu har gått 186 dagar sedan Hemfosa börsnoterades. I sitt prospekt i samband med bolagets notering skriver Hemfosa:

”Lock up-perioden för Säljande aktieägare kommer att vara 180 dagar medan den för vissa ledande befattningshavare och styrelseledamöter kommer att vara 450 dagar. Försäljning av stora mängder av Bolagets aktier såväl under som efter utgången av respektive lock up-period skulle kunna få en negativ inverkan på den rådande marknadskursen för aktierna.”

Lock up-perioden har med andra ord gått ut och även om det inte står helt klart att de två posterna som sålts på måndagen tillhör investerare som ägde aktier i Hemfosa vid noteringstillfället så finns den möjligheten utan tvekan. Klart är att If Skadeförsäkring var en av bolagets huvudägare vid noteringstillfället.

Fastighetsnytt har sökt Hemfosas vd Jens Engwall för en kommentar.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News