Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Säljer kontor för 1,8 miljarder i Helsingfors

Publicerad: 16 februari 2018, 11:45

Bild: Kuvatoimisto Kuvio Oy

Illmarinen säljer kontorsfastigheten Töölönlahdenkatu 3 i Helsingfors till Deka. Köpesumman uppgår till runt 1,8 miljarder svenska kronor och markerar därmed den största transaktionen någonsin för enskilda kontor i Finland.


Ämnen i artikeln:

Deka ImmobilienHelsingfors

Illmarinen säljer kontorsfastigheten Töölönlahdenkatu 3 i Helsingfors till Deka Immobilien. Köpesumman uppgår till runt 190 miljoner euro, motsvarade runt 1,8 miljarder svenska kronor, och markerar därmed den största transaktionen någonsin för enskilda kontor i Finland.

Fastigheten omfattar runt 15800 kvadratmeter och är fullt uthyrd med totalt 14 hyresgäster. Bland annat har KPMG, Barona Group, Nokian Däck och Electronic Arts kontor i fastigheten.

– Sedan 2009 har Ilmarinen utvecklat Töölönlahti-området till ett betydande, mycket modernt och eftertraktat kontorsområde. Vi är mycket nöjda med att Deka, en ansedd internationell investerare, blir ny ägare av fastigheten och vi är säkra på att Deka kommer att ytterligare finjustera tillgången. Trots den stora avyttringen kommer Ilmarinen fortsätta att vara en aktiv ägare och investerare på Helsingfors CBD-marknad, säger Kenneth Nyman, Portföljförvaltare på Commercial Property Investements på Ilmarinen.

JLL var Ilmarinens kommersiella rådgivare i transaktionen och Merilampi gav juridisk rådgivning.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Deka ImmobilienHelsingfors

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.