Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Säljer i Sollefteå och köper i Sundsvall

Publicerad: 10 maj 2017, 11:01

Amasten Holding har via dotterbolag, tecknat avtal om en bytesaffär med NSI Invest som innebär avyttring av nio fastigheter samt förvärv av en centralt belägen större fastighet i Sundsvall med bostäder och lokaler.


Ämnen i artikeln:

Amasten FastigheterSollefteåHärnösandSundsvall

Amasten Holding har via dotterbolag, tecknat avtal om en bytesaffär med NSI Invest som innebär avyttring av nio fastigheter samt förvärv av en centralt belägen större fastighet i Sundsvall med bostäder och lokaler,

De avyttrande fastigheterna utgörs av tre fastigheter i Sollefteå och sex mindre fastigheter i Härnösand. Avyttringarna innebär att Amasten avvecklar sin närvaro i Sollefteå. Försäljningarna baseras på ett underliggande fastighetsvärde på 90,8 miljoner kronor. Fastigheterna i Sollefteå och Härnösand omfattar 21 012 kvadratmeter med aktuella hyresintäkter om 15,4 miljoner kronor per år.

I förvärvet ingår en fastighet i Sundsvall samt tre mindre kommersiella fastigheter i Karlskoga och Smålandsstenar. Värdet uppgår till 63,8 miljoner kronor. Fastigheterna omfattar 7 071 kvadratmeter med aktuella hyresintäkter om 4,9 miljoner kronor per år.

Till- respektive frånträde har skett.

-Bytesaffären är en del i den fastlagda strategin att öka vår geografiska koncentration i portföljen samtidigt som vi initierar ökad närvaro i större orter som Sundsvall där vi idag finns i de intilliggande orterna Härnösand och Timrå. Avyttringen i Sollefteå är naturlig eftersom beståndet där var för litet för oss. De sålda fastigheterna i Härnösand är små enheter som inte långsiktigt uppfyller de krav som ligger till grund för vår förvaltningsstrategi, säger David Dahlgren, vd Amasten.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.