torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Säljer hotell i Sverige för 850 miljoner

Publicerad: 16 februari 2016, 06:30

Anders Nissén, vd, när Pandox gjordce comeback på börsen. Foto: Sverrir Thór.

Hotellfastighetsbolaget Pandox säljer totalt åtta hotell i olika svenska städer till Midstar. Totalt uppgår köpeskillingen till 850 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

MidstarPandox

De sålda hotellet har totalt 965 rum och ligger i regionstäder och mindre orter. Hotellen är enligt Pandox mindre än bolagets genomsnittshotell. Portföljen genomsnittliga rumsstorlek ökar i och med försäljningen från 208 till 214.

– Vi är nöjda över att ha träffat avtal med Midstar AB om försäljning av dessa åtta hotellfastigheter. Transaktionen är en del i Pandox strategi att löpande utveckla och optimera hotellportföljen med fokus på större fullservicehotell i strategiska lägen, säger Anders Nissén, vd på Pandox.

Hotellen som säljs är följande:

- Scandic Bollnäs – Bollnäs
- First Hotel Mårtensson – Halmstad
- Scandic Klarälven – Karlstad
- Stadshotellet Princess Sandviken – Sandviken
- Scandic Hotell Billingen – Skövde
- Quality Hotel Prisma – Skövde
- Scandic Östersund Syd – Östersund

Köpeskillingen uppgår till 850 miljoner kronor efter uppskjuten skatt där köparen förvärvar aktierna i respektive fastighetsägande bolag. Köpeavtalet inkluderar en hyresgaranti från Pandox till förmån för köparen under tre år.

Hotellens totala driftnetto för 2015 uppgick till drygt 50 miljoner kronor. Affären förväntas slutföras och tillträde ske den 31 mars 2016.

Det var i april 2015 som Midstar Hotels etablerades av Midstar AB tillsammans med Alecta, Kåpan, PRI Pensionsgaranti och Riksbankens Jubileumsfond.

– Vi är mycket glada över möjligheten att i enlighet med vår strategi kunna förvärva åtta stabila regionshotell i Sverige från Umeå i norr, till Halmstad i syd. Hotellen drivs av starka etablerade operatörer och vi ser framemot att fortsatt förbättra och utveckla dem tillsammans med våra samarbetspartner i respektive marknad”, säger Peter Tengström, vd för Midstar.

Midstars rådgivare i affären har varit Advokatfirman Cederqvist, Svalner, WSP, Savills samt Egero. Pangea Property Partners har bistått Pandox i transaktionen.

Redaktionen

Källa: Pandox

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev