Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Säljer Hotell Hagaplan

Publicerad: 8 augusti 2016, 07:21

Bild: Reflex Arkitekter

Skanska har tecknat avtal med SPP om överlåtelse av Hotell Hagaplan i Stockholm för cirka 970 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Storebrand FastigheterSkanskaSPP Fastigheter

– Det här är ett spännande projekt som Skanska har arbetat med under flera år. Vi har tecknat hyresavtal med bra, och för området mycket väl passande, hyresgäster. Nya Hagastaden är en snabbt växande stadsdel med inriktning på life science. Det har varit ett väldigt stort intresse för fastigheten, säger Kristina Lundblad, affärsutvecklare Projektutveckling Kommersiellt, Skanska Sverige, i ett pressmeddelande.

Den kombinerade hotell- och kontorsbyggnaden ligger centralt i Hagastaden vid torget Hagaplan och en planerad ny tunnelbanestation. Byggnaden är 17 våningar hög med garage under mark. Bruttoytan är totalt cirka 16 200 kvadratmeter. Byggnaden kommer att LEED-certifieras på Guld-nivå.

Köparen tillträder fastigheten i december 2017.

– Vi är mycket glada över att ha fått möjlighet att genomföra en affär med Skanska och förvärva en nyproducerad fastighet med stark miljöprofil i ett av Sveriges mest expansiva och intressanta lägen. Hyresavtalsstrukturen med långa stabila kassaflöden passar utmärkt i en institutionell portfölj med låg risk, säger Marita Loft, vd Storebrand Fastigheter, ägare av SPP Fastigheter.

Elite Hotels of Sweden har tecknat ett 20-årigt hyresavtal för elva våningar omfattande 222 hotellrum, restaurang och konferenslokaler. Stockholms Läns Landsting tecknat ett 10-årigt avtal för kontorsdelen på fem våningar.

Den nya byggnaden kommer att vara färdigställd i november 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.