Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Säljer för över tre miljarder

Publicerad: 8 november 2016, 07:35

Steen & Strøm meddelar att man sålt Torp Köpcentrum i Uddevalla samt Åsane Storsenter i Bergen. Köpare är Olav Thon Group.


Ämnen i artikeln:

Steen & StrömKlépierreOlav ThonUddevalla

Steen & Strøm meddelar att man sålt Torp Köpcentrum i Uddevalla samt Åsane Storsenter i Bergen. Köpare är Olav Thon Group.

Åsane Storsenter i Bergen omfattar 49 604 kvadratmeter och säljs för drygt 2 miljarder kronor. Torp Köpcentrum i Uddevalla omfattar 31 600 kvadratmeter och säljs för cirka 1,3 miljarder kronor.
Steen & Strøm uppger att fastigheterna säljs i enlighet med Klépierre’s rotationsstrategi och frigör även kapital för utveckling och nya förvärv i Skandinavien.

– Steen & Strøm köpte nyligen Oslo City och har stora utvecklingsplaner som kommer kräva stora resurser de närmaste åren. Vi är därför glada över överenskommelsen med Olav Thon Group, som kommer att vara en kompetent och stark ägare av köpcentrumen. Steen & Strøm kommer att använda vinsten av försäljningen för att ytterligare stärka vår position i Skandinavien, kommenterar, CFO Bjørn Tjaum, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.