Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Säljer för 43 miljoner euro

Publicerad: 17 juni 2015, 04:50

Sveafastigheter Fund III har tillsammans med HGR sålt en kontorsfastighet i Helsingfors för 43,4 miljoner euro. Köpare är en specialfond som förvaltas av Deka.


Ämnen i artikeln:

CBREHelsingforsSveafastigheter

– Försäljningen av kontorsfastigheten i Helsingfors är den tredje avyttringen av en hel portfölj för Sveafastigheter Fund III, och den andra i Finland. Försäljningen följer efter en rad av framgångsrika avvyttringar för fonden i Sverige och Danmark under våren. Vi har genomfört samtliga delar av investeringens affärsplan och är mycket nöjda med att nu leverera en god avkastning till våra investerare, säger Johan Tengelin, VD på Svefastigheter.

Fastigheten förvärvades av Sveafastigheter 2011.

– Jag är mycket nöjd över det framgångsrika uthyrnings- och utvecklingsarbete vi har åstadkommit i denna fastighet. Att en investerare av Dekas rang intresserar sig för fastigheten är ett ypperligt bevis på detta, säger Kari Helin, VD för HGR Property Partners.

Säljarnas rådgivare för transaktionen var CBRE och Krogerus Attorneys.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Sveafastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.