torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Säljer för 1,4 miljarder i Växjö och Örnsköldsvik

Publicerad: 30 april 2021, 13:06

Foto: Wara1982

Växjöbaserade APP har genomfört två affärer som sammanlagt uppgår till 1,455 miljarder kronor. Köpare är Emilshus och NP3.

Ämnen i artikeln:

APP PropertiesNP3 FastigheterEmilshus Fastigheter

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Bolaget säljer en större del av sitt fastighetsbestånd i Växjö till Emilshus och Hägglundsområdet i Örnsköldsvik till NP3 Fastigheter. 

Affären med Emilshus avser totalt 17 fastigheter, varav tio förvaltningsfastigheter och sju projektfastigheter. Portföljen omfattar totalt cirka 82 000 kvadratmeter och köpeskillingen ligger på drygt 1,2 miljarder kronor. 

Läs även: Han tar över ordförandeklubban i NP3

– Den här affären ger oss en betydande vinst och en stark finansiell ställning inför framtiden, det är extra kul att det är ett småländskt fastighetsbolag som är köpare. Det finns också goda förutsättningar till fler affärer mellan bolagen i framtiden, säger Anders Öman, Ordförande på APP, i bolagets pressmeddelande. 

Emilshus tillträder förvaltningsfastigheterna den 31 maj 2021 och projektfastigheterna tillträds löpande under 2021/2022. 

– Emilshus tillväxtresa fortsätter. Genom dagens förvärv ökar vi vårt fastighetsbestånd till närmare 4,5 miljarder. Fastighetsägande är en lokal verksamhet och Emilshus är ett lokalt fastighetsbolag med starka kopplingar till de orter där vi verkar. Detta är nyckel till vår framgång, säger Jakob Fyrberg, vd på Emilshus, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: Pangea: Transaktionsåret 2021 har börjat starkt

I Örnsköldsvik säljer bolaget en industri- och lagerfastighet till NP3 Fastigheter. Affären uppgår till 250 miljoner kronor och fastigheten omfattar 57 500 uthyrningsbar yta och totalt 107 000 kvadratmeter tomtarea. Frånträde sker under andra kvartalet 2021. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev