lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Säljer Fasticon Kompetens

Publicerad: 13 maj 2015, 04:56

Albyberget. Foto: Mattias Fröjd.

Fasticon säljer sitt rekryteringsföretag Fasticon Kompetens. Köpare av bolaget är Byggmästare Anders J Ahlström Holding och Fasticon Kompetens vd Jonas Gustavsson.

Ämnen i artikeln:

Fasticon

– Det känns otroligt spännande, med ny ägare får Fasticon Kompetens tillgång till tillväxtkapital och ännu viktigare får i form av Mikael Ahlström och hans organisation tillgång till kompetens att bygga verksamhet, såväl organiskt som via förvärv. Vi vill växa och bredda oss och vi vill bidra till utvecklingen av branschen, säger Jonas Gustavsson, vd för Fasticon Kompetens i samtal med Fastighetsnytt.

Han säger vidare att samhällsbyggnadsbranschen, allt från stadsbyggnadskontoren till det privata, har stora problem att rekrytera den spetskompetens man behöver och att ett bredare Fasticon Kompetens kan bidra till att avhjälpa dessa problem.

– Det kommer att ske mycket positivt med Fasticon Kompetens framöver, vi har redan stärkt organisationen och vi kommer att behöva anställa senior kompetens och management i våra regioner i hela landet.

Enligt Jonas Gustavsson kommer man att hålla namnet och det nära samarbetet med Fasticon. Fasticon är ett starkt och inarbetat varumärke och man är stolt över den historia man har tillsammans med kusinbolaget som han kallar tidigare moderbolaget Fasticon. Han betonar vikten av att få in Mikael Ahlström i Fasticon Kompetens ägargrupp och påtalar den resa Ahlström har gjort med bolaget Mitt Alby, något som Jonas Gustavsson tror kan gynna Fasticon Kompetens framtida tillväxt och utveckling.

– Fasticon, som genomgår ett generationsskifte, har sett en möjlighet att kapitalisera på den utveckling som Fasticon Kompetens haft under de senaste 8 åren. Vi får en köpeskilling på cirka 35 miljoner kronor och kan nu fokusera på att fortsätta utveckla konsultverksamheten med fokus på fastighetssektorn, säger Lennart Andersson, en av huvudägarna i Fasticon.

Köpeskillingen uppgår alltså till 35 miljoner kronor, där Byggmästare Anders J Ahlström förvärvar cirka 70 procent av aktierna, och Jonas Gustavsson, vid bolag, förvärvar cirka 30 procent.

Jonas Gustavsson och övrig personal följer med Fasticon Kompetens i försäljningen.

Fasticon Kompetens startade 2007 och har expanderat till en omsättning på cirka 80 miljoner kronor och 50 anställda.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev