Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Säljer Bilia-tomten till Fabege för 1,5 miljarder

Publicerad: 28 maj 2015, 10:08

Catena har sålt den så kallade Bilia-tomten i Haga Norra i Solna till Fabege. Tomten ligger i nära anslutning till Fabeges utvecklingsområde Arenastaden och där har man gjort en ny detaljplan som nu har vunnit laga kraft.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterFabege FastigheterSolna

Det handlar om två fastigheter, Stora Frösunda 2 och Hagalund 2:2 och sammanlagt har de en tomtareal om 51 000 kvadratmeter och omfattar cirka 225 000 kvadratmeter i byggrätter för bostäder (90 000 kvadratmeter) och kommersiella lokaler. Köpeskillningen uppgår till 1,45 miljarder kronor och före skatt gör Catena en realiserad vinst om cirka 100 miljoner kronor. Preliminärt tillträde sker i juni men affären är dock villkorad av en extra bolagsstämma i Catena eftersom Fabege är en stor ägare i bolaget och det rör sig således om en närståendetransaktion.

Fastighetsnytt kunde redan i slutet på augusti 2014 rapportera att det fanns tankar om att sälja Bilia-tomten till Fabege eftersom den inte längre passade in i Catenas kärnaffär (som ju numera är logistik).

Sverrir Thór

Källa: Marknadsmeddelande från Catena och Fabege

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.