Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Säljer andel i projektbolag till Citycon

Publicerad: 12 augusti 2016, 06:30

NCC har sålt sin del av projektet Mattby köpcentrum i Esbo i Finland till samarbetspartnern Citycon. Köpeskillingen för NCC:s till hälften ägda andel av projektbolaget uppgår till cirka 750 miljoner.


Ämnen i artikeln:

CityconFinlandNCC

Projektet är en tillbyggnad till det redan etablerade köpcentrumet Iso Omena Shopping Centre och den nya tillbyggnaden ”Mattby Metro Center” består av cirka 25 400 kvadratmeter uthyrningsbar butiksyta och cirka 600 parkeringsplatser.

Projektet är färdigställt och Citycon förvärvade NCC:s andel av projektbolaget den 10:e augusti.

– Vi är nöjda med att ha slutfört detta betydande och komplicerade utvecklingsprojekt i samarbete med NCC. För Citycon har Iso Omena varit en investering i ett förstklassigt köpcentrum i en växande tätort i huvudstadsregionen. Vi har funnit denna typ av partnerskap med NCC mycket givande och ser även fram emot öppnandet av vårt nästa gemensamma köpcentrumprojekt, Mölndal Galleria, i Göteborg säger Nils Styf, Chief Investment Officer på Citycon

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

CityconFinlandNCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.