Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Säljer Aberdeen svensk bostadsportfölj?

Publicerad: 26 April 2016, 06:42

Aberdeen Asset Management undersöker möjligheten att avyttra Aberdeen Residential Swedens fastighetsbestånd. Portföljen består av 20 fastigheter om cirka 70 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

Aberdeen Standard Investments

Aberdeen Asset Management undersöker möjligheten att sälja Aberdeen Residential Swedens fastighetsbestånd. Portföljen består av 20 fastigheter om cirka 70 000 kvadratmeter.

Fastigheterna har 110 miljoner kronor i hyresvärde årligen, och ligger i Stockholm och Öresundsregionen. Fredrik Eliasson, Fund Manager, säger att bolaget har etablerat en bra bostadsportfölj, där nyproduktionerna är färdiga och driftnettot har förbättrats.

– Vi tror att den nuvarande investeringsmarknaden utgör en bra timing att sälja. En fond har normalt sett ett definierat slutdatum och i denna fond undersöker vi möjligheten att avyttra tidigare än ursprungligen planerat, men också på en betydligt högre avkastning än fondens målavkastning, tillägger Fredrik Eliasson.

I samtal med Fastighetsnytt säger Eliasson att det rör sig om totalt 1 200 lägenheter i Stockholm, Malmö, Lund, Sollentuna, Södertälje, Helsingborg och Kävlinge.

Hur mycket portföljen kan tänkas vara värd vill han dock inte uttala sig om.

– Vi uttalar oss ej om värdet eftersom det bestäms av marknaden, säger Eliasson.

Leimdörfer är engagerad som finansiell rådgivare.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.