onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Säljer 550 byggrätter till MKB

Publicerad: 30 november 2015, 14:09

Bild: MKB Fastigheter.

NCC säljer en del av stadsutvecklingsområdet Limhamns läge i Malmö till kommunala MKB för 254 miljoner kronor. Affären omfattar cirka 550 byggrätter. När området är färdigutvecklat kommer det att finnas cirka 1 500 nya bostäder.

Ämnen i artikeln:

LimhamnNCCMalmö

NCC säljer en del av stadsutvecklingsområdet Limhamns läge i Malmö till kommunala MKB för 254 miljoner kronor. Affären omfattar cirka 550 byggrätter.

– Malmö växer och behovet av nya bostäder är stort. Vi söker aktivt efter mark, och behöver markreserver, för att kunna nå målet med 500 nybyggda hyresbostäder per år. Genom förvärvet i Limhamn skaffar vi oss ett starkt fotfäste i ett attraktivt område, säger Terje Johansson VD på MKB Fastighets AB.

MKBs förvärv handlar om cirka 65 000 kvadratmeter BTA, varav merparten är bostäder och resterande kommersiella byggrätter, fördelade på sex kvarter inom Limhamns läge. Det finns gällande detaljplan för området och den första byggstarten kan påbörjas 2017.

När området är färdigutvecklat kommer det att finnas cirka 1 500 nya bostäder med olika upplåtelseformer samt skolor, förskolor, butiker och en park.

Redaktionen

Källa: NCC och MKB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev