Söndag05.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Sök

Transaktioner

Säljer 124 LSS-boenden

Publicerad: 13 Maj 2015, 05:23

Sveafastigheter Fund III (Sveafastigheter) har avyttrat fastighetsportföljen Högkullen Omsorgsfastigheter, Sveriges största privatägda portfölj med LSS-fastigheter. Köpare är Residenset AB i Göteborg tillsammans med en grupp investerare.


Ämnen i artikeln:

Sveafastigheter

Portföljen omfattar 124 LSS-boenden, lokaliserade till fem regioner i Sverige. Residenset har varit delaktigt i utvecklingen av fastigheterna, som förvaltare och minoritetsägare till portföljen. Försäljningen genomfördes 12 maj, med omgående tillträde för köparna.

– Högkullen är Sveriges största privatägda portfölj med LSS-fastigheter. Över de tre senaste åren så har vi expanderat portföljen från 50 till 124 gruppboenden. Genom att dra fördel av portföljens storlek och med en aktiv fastighetsförvaltning så har vi höjt kvalitets- och servicenivån för både hyresgäster och boende, säger Mikael Pehrsson, partner på Sveafastigheter.

Leimdörfer var säljarens rådgivare i transaktionen.

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade 1993:387 (LSS) reglerar hjälp och service för personer med funktionsnedsättning. LSS-boenden är oftast mindre grupp- eller serviceboenden med tillgång till professionell assistans.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Sveafastigheter

Ämnen i artikeln:

Sveafastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.