Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Sagax och Hemfosa förvärvar DK properties

Publicerad: 20 Juni 2010, 22:00

Sagax förvärvar fastighetsbolaget DK Properties AB tillsammans med Hemfosa Fastigheter AB. DK Properties AB äger 33 fastigheter med ett marknadsvärde om 3 050 miljoner kronor. 88 procent av DK Properties uthyrningsbara area finns i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterSagax

Sagax förvärvar fastighetsbolaget DK Properties AB tillsammans med Hemfosa Fastigheter AB.  DK Properties AB äger 33 fastigheter med ett marknadsvärde om 3 050 miljoner kronor.  88 procent av DK Properties uthyrningsbara area finns i Stockholm.

DK Properties tillförs 420 miljoner kronor i nytt eget kapital av Sagax och Hemfosa gemensamt. DK Properties har i samband härmed träffat ett nytt finansieringsavtal avseende sin långsiktiga upplåning.

Sagax och Hemfosa har förvärvat det privatägda fastighetsbolaget DK Properties AB. Sagax och Hemfosa kommer att äga 50 procent var av röster och kapital i bolaget. DK Properties äger 33 fastigheter med en uthyrningsbar area om 368 000 kvadratmeter. 88 procent av den uthyrningsbara arean återfinns i Stockholm varav huvuddelen utgörs av industri- och lagerfastigheter i Årsta och Västberga. Resterande 12 % av den uthyrningsbara arean utgörs av kontorsfastigheter i centrala Malmö.

De nya ägarna kommer att öka DK Properties egna kapital med sammanlagt drygt 420 miljoner kronor för att reducera bolagets skuldsättning och öka dess rörelsekapital. DK Properties har i samband med detta träffat ett nytt finansieringsavtal avseende bolagets långsiktiga upplåning. Det nya finansieringsavtalet löper till 2016 och omfattar en revolverande kreditfacilitet om 2,4 miljarder kronor. Tillträde kommer att ske 1 juli. Sagax kommer att emittera 1,7 miljoner preferensaktier till tidigare ägare i DK Properties som del av förvärvet.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Sagax

Ämnen i artikeln:

Hemfosa FastigheterSagax

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.