onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Sagax miljardsäljer i Spanien

Publicerad: 20 december 2022, 13:24

Sagax vd David Mindus. Till höger en butik tillhörande schweiziska Coop Group.

Foto: Heiner H.Schmitt och Sagax

Sagax avyttrar 36 fastigheter i Spanien för motsvarande nästan två miljarder svenska kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSagaxDavid Mindus

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Fastigheterna säljs till den nuvarande hyresgästen i lokalerna, schweiziska detalj- och grossistföretaget Coop Group (motsvarigheten till svenska kooperationen), för 180 miljoner euro vilket motsvarar cirka 1,9 miljarder kronor. Dessutom tillkommer ytterligare 10 miljoner euro i ­form av köpeskilling, hyresintäkter eller en kombination därav enligt Sagax val.

Total uthyrningsbar yta i fastigheterna omfattar 163 000 kvadratmeter och hyresvärdet för 2023 beräknas till 11,8 miljoner euro vilket motsvarar cirka 130 miljoner kronor.

Läs mer: Mindus efter affären: "Hoppas återinvestera 2023"

I ett pressmeddelande skriver Sagax att köpeskillingen överstiger bokfört värde per den 30 september 2022 med 15,6 miljoner euro vilket motsvarar 9 procent. Sagax förvärvade fastigheterna i februari 2020 för 149 miljoner euro.

– Sagax är en långsiktig investerare men Coop Group vill av strategiska skäl äga fastigheterna. Överenskommet pris och villkor i övrigt bedömer vi är attraktiva för Sagax aktieägare och det är vår ambition att kunna återinvestera köpeskillingen till högre riskjusterad avkastning, säger Sagax vd David Mindus, i en kommentar.

Läs mer: Platzer blir ensam ägare till Kineum

Frånträdet beräknas ske under 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev