Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Sagax köper in sig i Tobin Properties

Publicerad: 16 november 2017, 13:28

David Mindus är vd på Sagax. Foto: Hemsö.

Tobin Properties aktie lyfte med hela 19 procent i handeln på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North Premier strax innan klockan 11 på torsdagsförmiddagen. Sagax har köpt in sig i bolaget.

Ämnen i artikeln:

First NorthSagaxTobin Properties

Tobin Properties aktie lyfte med hela 19 procent i handeln på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North Premier strax innan klockan 11 på torsdagsförmiddagen. Anledningen till den skarpa kursuppgången var en nyhet från Nyhetsbyrån Direkt som rapporterade att fastighetsbolaget Sagax köpt på sig närmare 5 procent av aktierna i det krisande bostadsutvecklingsbolaget vars aktie fallit med över 70 procent hittills i år.

Sagax vd David Mindus bekräftar nyheten till Direkt och säger att det rör sig om en finansiell placering då man tyckte att aktien såg billig ut. Huruvida Sagax kommer att köpa fler aktier i bolaget får framtiden utvisa, menar David Mindus.

Nyheten att Sagax köpt aktier har gett Tobin-aktien lite stöd, till den grad att när bolaget rapporterade att Region Uppsala hävt avtalet om att sälja projektet Fjärdingen i Uppsala till Tobins indirekta dotterbolag Mariefjärd AB, så svarade marknaden med en axelryckning. Detta även om Region Uppsala har meddelat sin avsikt att inte återbetala handpenningen om 22 miljoner kronor, vilket kan ha en negativ resultatpåverkan om 22 miljoner kronor.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev