Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Sagax köper 15 procent av Hemsö

Publicerad: 17 Juni 2013, 10:19

Sagax och Tredje AP-fonden kommer att bilda bolaget Hemsö Intressenter AB som i sin tur kommer att köpa 30 procent av Hemsö Fastigheter ifrån Tredje AP-fonden. Det innebär att Sagax köper 15 procent av aktierna i Hemsö.


Ämnen i artikeln:

Hemsö FastigheterSagaxTredje AP-fonden

Sagax investerar 285 miljoner kronor i det nya bolaget och finansierar investeringen med en nyemission av 11,7 miljoner aktier i aktieserie B till en teckningskurs om 24,38 kronor per aktie. De emitterade aktierna kommer att motsvara 3,5 procent av rösterna och 5,6 procent av kapitalet i Sagax.

Hemsö Intressenter betalar 1 140 miljoner kronor för 30 procent av Hemsö vilket till hälften finansieras med eget kapital och till hälften med ett aktieägarlån. Tredje AP-fonden kommer att behålla 70 procent av Hemsö.

I en kommentar skriver Sagax vd David Mindus att Sagax har följt Hemsö sedan 2009 och ser framemot att bidra till bolagets fortsatta utveckling.

Sverrir Thór

Källa: Pressmeddelande från Sagax

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.