Måndag13.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Sagax förvärvar för 570 miljoner

Publicerad: 10 Januari 2013, 12:54

Sagax har avtalat om förvärv av två lagerfastigheter för en sammanlagd anskaffningskostnad om cirka 570 miljoner kronor. Fastigheterna är belägna i Haninge och Borlänge.


Ämnen i artikeln:

Sagax

Fastigheterna omfattar sammanlagt 140 000 kvadratmeter friköpt markarea och 71 000 kvadratmeter uthyrningsbar area. Drygt 70 procent av den uthyrningsbara arean avser fastigheten i Haninge. Båda fastigheterna består av höglager med tillhörande kyl- och fryslager och används för livsmedelsdistribution.

Hyresavtalen har en genomsnittlig återstående löptid om 8 år. Den initiala direktavkastningen beräknas till 7,5 procent.

Förvärvet sker i bolagsform och tillträde äger rum den 31 januari.

– Sagax ökar sin exponering mot hyresgäster inom livsmedelsbranschen vilken vi bedömer är en relativt konjunkturokänslig verksamhet. Investeringen kommer att bidra positivt till bolagets förvaltningsresultat och kassaflöde, säger David Mindus, verkställande direktör, Sagax.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Sagax

Ämnen i artikeln:

Sagax

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.