lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Rikshem säljer till Bonava i Stockholm

Publicerad: 5 juli 2021, 08:49

Foto: Rikshem/Reflex arkitekter

Rikshem säljer byggrätter för 120 bostäder i Axelsberg, Stockholm, till Bonava. Försäljningen uppgår till 229 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

BonavaRikshem

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Affären är villkorad av detaljplan med förväntat antagande i början av 2022. De första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas under det fjärde kvartalet 2024.

– Rikshem fortsätter att utveckla attraktiva byggrätter i vårt eget bestånd. Ofta för egen nyproduktion som vi äger och förvaltar i syfte att utveckla våra områden, men även för att på en stark marknad kunna avyttra byggrätter som möjliggör bostadsrätter, säger Anette Frumerie, vd på Rikshem, i bolagets pressmeddelande.

Det nya området är beläget vid Selmedalsvägen i Axelsberg och ligger i närheten av centrum, service och tunnelbana samt Mälaren och grönområden.

– Markförvärvet ligger i linje med våra ambitioner att öka vår närvaro i Stockholm. Axelsberg är ett centralt och attraktivt bostadsområde där det finns goda förutsättningar för oss att skapa ett levande grannskap, säger Fredrik Hemborg, affärenhetschef, Bonava Sverige, i bolagets pressmeddelande.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev