Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Rikshem säljer byggrätter i Orminge

Publicerad: 30 september 2019, 06:42

Magnolia Bostad köper två delar av en fastighet i Orminge centrum i Nacka av Rikshem. Planen är att bygga bostäder och ett vårdboende.


Magnolia Bostad köper två delar av en fastighet i Orminge centrum i Nacka av Rikshem. Planen är att bygga bostäder och ett vårdboende.

Det är två delar av fastigheten Orminge 46:1 om cirka 10 400 kvadratmeter som Magnolia Bostad köper av Rikshem. Köpet gäller byggrätter motsvarande cirka 5 200 kvadratmeter för bostäder och cirka 5 200 kvadratmeter för ett nytt vårdboende.

Rikshem har för avsikt att förvärva vårdboendet innehållandes 72 bostäder som uppförs och färdigställs av Magnolia. Fastigheten Orminge 46:1 omfattas av ett större detaljplaneprogram och affären mellan Rikshem och Magnolia Bostad är bland annat villkorad av att detaljplan vinner laga kraft, vilket bedöms ske under 2020 och 2021.

Äger stort i Orminge

Rikshem äger och förvaltar ett antal fastigheter i Orminge centrum som i dagsläget omfattar cirka 16 000 kvadrateter innehållande utbildning, vård och lokaler. Ett detaljplanearbete pågår och har varit ute på samråd under 2019. Enligt detaljplanen tillskapas totalt cirka 30 000 kvadratmeter, i huvudsak bostäder, på Rikshems fastigheter.

– Vi ser fram emot utvecklingen av Orminge centrum. Genom att avyttra delar av fastigheten möjliggör vi för Magnolia Bostad att uppföra fler bostäder och ett vårdboende parallellt med det vi själva ska utveckla när väl detaljplanen vunnit laga kraft, säger Petter Jurdell, chef för affärs- och hållbarhetsutveckling på Rikshem, i ett pressmeddelande.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.